EFFICIENT beheren van product informatie 

PIM implementatie Bugaboo 

De missie van Bugaboo is om iedereen helpen vrij te bewegen 'Move Freely'. Al sinds de oprichting van Bugaboo in 1994, ontwerpt Bugaboo baanbrekende producten die iedereen helpt de wereld te ontdekken, en dat met een ongeëvenaarde mate van comfort en onmiskenbare stijl. 

Of je nu een kersverse ouder bent en samen met je gezin de wereld wilt gaan verkennen, of een moderne reiziger die deze week al voor derde keer op zakenreis vertrekt, Bugaboo producten zijn bedoeld om het leven gemakkelijker te maken. 

De koffersystemen en kinderwagens zijn gemaakt om je te ontlasten en je dagelijkse leven zo aangenaam mogelijk te maken. 


DE OPDRACHT

Bugaboo heeft Kega de opdracht gegeven om samen te kijken naar PIM (Product Information Management) systeem om product informatie efficiënter te beheren. PIM van InRiver stelt Bugaboo in staat om complete én juiste product- en marketinginformatie te creëren, te beheren en te distribueren over alle kanalen. 


DE AANPAK

Bugaboo heeft samen met Kega meerdere systemen bekeken. Er is gekozen voor PIM van InRiver. InRiver is met name voor de eindgebruiker, zoals de content manager, merchandisers erg gebruikersvriendelijk. Gebruikersvriendelijkheid, vertaalt zich met name in het opvoeren van de content, workflow (wat is de status van een product), etc.

 

DE OPLOSSING

Bugaboo heeft niet heel veel producten, maar vooral veel uitzonderingen op het product assortiment. Een hele uitdaging om die uitzonderingen op de juiste wijze in PIM te krijgen.

 

Het productinformatie systeem van InRiver is te integreren met alle backoffice systemen, zodat je content en distributie vanuit één systeem kunt controleren en aansturen. Door middel van de InRiver apps heb je overzicht in alle voor jou relevante informatie.

Daarnaast heeft Bugaboo op haar website een configurator om je eigen kinderwagen samen te stellen. Deze configurator is gekoppeld aan het PIM systeem, zodat de juiste opties worden gekozen, dat altijd leidt tot dezelfde klantervaring.

 

HET RESULTAAT VOOR BUGABOO 

  • Alle productinformatie inclusief opties, worden centraal beheerd vanuit één systeem.
  • Deze gegevens kunnen eenvoudig met diverse andere systemen worden uitgewisseld.
  • Een consistente klantervaring over verschillende kanalen.

 

Wil je meer weten over deze implementatie, neem dan contact op met Stefan de Jong, stefan.dejong@kega.nl of bel 0252-750275.