In de rij voor jouw vrienden

Line Friends - In de rij voor jouw vrienden

Tijdens een store tour door Shanghai liepen wij tegen een wel zeer opvallende winkel aan, zowel qua exterieur als interieur. Het betreft hier een van de fysieke winkels van Line Friends, de vrolijke en kleurige characters van Japanse ontwerper “Mogi”.

Deze minimalistische characters zijn in 2011 gecreëerd als stickers binnen de message-app Line, dat met 700 miljoen gebruikers de meeste populaire messaging app in Japan, Thailand en Indonesië is. De characters zijn in de loop der jaren een eigen leven gaan leiden. Meer characters zijn geïntroduceerd en ze komen terug in verschillende producten, tekenfilms, spellen en zelfs hotels en een pretpark. Dat ze eigen winkels hebben is dus geen verrassing.

En niet alleen in Azië. Ook in Los Angels en sinds kort op Time Square New York zijn vestigingen geopend. De winkels zijn volledig in stijl van Line Friends ontworpen. In iedere hoek kom je levensgrote characters tegen waarmee je op de foto kan en in de winkel wordt enkel merchandise van deze characters verkocht. Het populairst zijn Cony, het witte konijn en Brown, de zachtaardige beer.
Ook heeft iedere winkel een eigen café waarin koffie en gebak in Line Friends stijl wordt verkocht. Dit kan in de caferuimte worden genuttigd waarbij hier ook geldt dat iedere hoekje in eigen Line Friends stijl is ontworpen. Je kan zelfs aan tafeltjes plaatsnemen waar een levensgrote Brown ook zit.

De Line Friends stores zijn een en al belevening en stretchen de populariteit van het merk. Door voorzichtig te zijn in de distributie en locatie behoudt het merk zijn exclusiviteit en zijn de winkels van opening- tot sluitingstijd packed met bezoekers en kopers.

How many sqaure metres are actually being used? · Kega
How many sqaure metres are actually being used? · Kega
30 september, 2019

HOW MANY SQAURE METRES ARE ACTUALLY USED? COLUMN / Dick van Eunen Niet zo lang geleden liep ik door de supermarkt voor m...

Amazon Fashion x Calvin Klein pop-up · Kega
Amazon Fashion x Calvin Klein pop-up · Kega
2 april, 2018

Amazon Fashion x Calvin Klein pop-up Amazon blijft de gevestigde orde opschudden. Eind 2017 opende de marktplaats twee u...

Kega creëert private label Buitengewoon van A tot Z. · Kega
Kega creëert private label Buitengewoon van A tot Z. · Kega
1 november, 2018

Een Buitengewoon private label! Hoogvliet Buitengewoon design van het private label Buitengewoon is het exclusieve premi...