In de rij voor jouw vrienden

Line Friends - In de rij voor jouw vrienden

Tijdens een store tour door Shanghai liepen wij tegen een wel zeer opvallende winkel aan, zowel qua exterieur als interieur. Het betreft hier een van de fysieke winkels van Line Friends, de vrolijke en kleurige characters van Japanse ontwerper “Mogi”.

Deze minimalistische characters zijn in 2011 gecreëerd als stickers binnen de message-app Line, dat met 700 miljoen gebruikers de meeste populaire messaging app in Japan, Thailand en Indonesië is. De characters zijn in de loop der jaren een eigen leven gaan leiden. Meer characters zijn geïntroduceerd en ze komen terug in verschillende producten, tekenfilms, spellen en zelfs hotels en een pretpark. Dat ze eigen winkels hebben is dus geen verrassing.

En niet alleen in Azië. Ook in Los Angels en sinds kort op Time Square New York zijn vestigingen geopend. De winkels zijn volledig in stijl van Line Friends ontworpen. In iedere hoek kom je levensgrote characters tegen waarmee je op de foto kan en in de winkel wordt enkel merchandise van deze characters verkocht. Het populairst zijn Cony, het witte konijn en Brown, de zachtaardige beer.
Ook heeft iedere winkel een eigen café waarin koffie en gebak in Line Friends stijl wordt verkocht. Dit kan in de caferuimte worden genuttigd waarbij hier ook geldt dat iedere hoekje in eigen Line Friends stijl is ontworpen. Je kan zelfs aan tafeltjes plaatsnemen waar een levensgrote Brown ook zit.

De Line Friends stores zijn een en al belevening en stretchen de populariteit van het merk. Door voorzichtig te zijn in de distributie en locatie behoudt het merk zijn exclusiviteit en zijn de winkels van opening- tot sluitingstijd packed met bezoekers en kopers.

360, virtual reality, VR expert, Nespresso · Kega
360, virtual reality, VR expert, Nespresso · Kega
27 juni, 2016

360* VR EXPERIENCE IN BOUTIQUES EN TIJDENS PERSEVENT Nespresso en Kega creëren een tastbare digital experience Nespresso...

CRM Witteveen · Kega
CRM Witteveen · Kega
3 juli, 2016

Inzicht in koopgedrag De schat aan data optimaal benutten Witteveen Mode is een zelfstandig modebedrijf met meer dan hon...

Innovatie bij de werknemers · Kega
Innovatie bij de werknemers · Kega
30 september, 2019

Innovatie bij de werknemers Robot.he - Innovatie bij de werknemers Toegegeven, het is in eerste instantie wat vreemd als...