Link 1     Link 2     Link 3

Digital Asset Management
Een DAM-systeem zorgt voor een overzichtelijke structuur en zorgvuldige distributie van jouw digitale bestanden

Digital Asset Management systeem

Voor organisaties met een breed en diep assortiment is het belangrijk om het proces van content management perfect onder controle te hebben. Vaak is de afdeling marketing hier continu mee bezig voor al haar offline- en digitale touchpoints. Dit kan oplopen tot tienduizenden packshots en duizenden video’s en sfeerbeelden.

Iedereen is het erover eens dat de vraag naar beelden en video’s de afgelopen jaren toeneemt. Het beheer van deze assets en gerelateerde meta-data is meestal een ondoorzichtig en grotendeels handmatig proces waardoor het zoeken, vinden en delen van deze assets de medewerkers erg veel tijd kost. Daarnaast is de afhankelijkheid van een interne studio groot. Gevolg van dit alles: lange doorlooptijden en dus een trage time-to-market.

Een Digital Asset Management systeem is dé oplossing voor deze complexe en tijdrovende contentvraagstukken. Een DAM-systeem is een centrale (cloud-based) database voor al jouw digitale bestanden zoals afbeeldingen, video’s, prijslijsten en campagnemateriaal. Ieder bestand wordt centraal voorzien van de juiste meta-data en rechten voor iedere gebruiker, afdeling of zelfs derde partij. Zo weet je als organisatie zeker dat iedere gebruiker enkel de juiste content tot zijn beschikking heeft.

Hoe wij jouw organisatie helpen?

Wij gaan graag de uitdaging met jouw organisatie aan om, door middel van procesverbetering en automatisering, de kwaliteit van de asset workflow te verbeteren. Hiervoor organiseren wij workshops met key stakeholders om zo de huidige situatie ten aanzien van asset management te analyseren en in kaart te brengen. De resultaten worden, samen met een uitgewerkte business case en een plan van aanpak, door ons gepresenteerd en op basis hiervan stellen wij een shortlist van DAM-oplossingen voor die het beste bij jouw organisatie passen.

Wij begeleiden vervolgens de selectie en toetsen de onderbouwde ROI’s van de DAM-oplossingen. Dit doen wij door interviews af te nemen met medewerkers van verschillende afdelingen om zo use-case scenario’s op te stellen die worden voorgelegd aan de leveranciers tijdens demo-sessies van de verschillende oplossingen.

Deze deep dive is essentieel voor het uiteindelijke succes van het project. Het geeft ons het noodzakelijke inzicht in de bestaande interne processen en zorgt voor weinig tot geen weerstand na de implementatie en een razendsnelle onboarding van het uiteindelijk gekozen DAM-systeem.

Indien gewenst helpen wij ook bij de implementatie van het gekozen DAM-systeem waarbij we een sluitende taxonomie opstellen en ontzorgen bij de interne onboarding.

Wij helpen bij het opzetten van succesvolle digital commerce oplossingen

Digital commerce zijn alle oplossingen die jouw organisatie extra omzet opleveren. Wij helpen bedrijven met een heldere en pragmatische analyse van het online landschap en adviseren waar extra waarde is toe te voegen. Ons uitgangspunt is dat de oplossing toekomstbestendig is en flexibel zodat wij jouw organisatie verder brengen door te blijven groeien. 

Wat kan je voor ons verwachten?

 

Onze diensten


Digital commerce

Vanuit onze Unified Commerce visie ontwikkelen wij apps en composable commerce platformen die onze opdrachtgevers extra omzet opleveren.

Learn more


Digital strategy

Met uitvoerbare roadmaps waarin zowel klant als medewerker centraal staan, helpen wij opdrachtgevers met de digitale transformatie.

Learn more


Digital solutions

Besparen met slimme, digitale oplossingen. Wij helpen opdrachtgevers bij het kiezen of ontwikkelen van de juiste tools en functionaliteiten voor hun organisatie.

Learn more

Ook toe aan een passende DAM?

Wil je weten welke DAM jouw organisatie verder brengt?
Vul dan het contactformulier in en wij nemen binnen een werkdag contact met je op. Wil je
direct contact? Bel ons op 0252 – 75 02 75