Link 1     Link 2     Link 3

Case

Hanos composable storefront op SAP Commerce Cloud

KEG_1200x800_fotoholder_header_case_hanos-2
Hanos tile (white)
Projectdetails
Klantnaam:
Hanos

Project:
Hanos shop

Oplossing:
Composable commerce

HANOS SHOP kiest voor Composable Commerce

De internationale Horeca groothandel HANOS maakt onderscheid tussen food en non-food artikelen. Daarom lanceert HANOS een losstaand platform voor het non-food label HANOS SHOP. HANOS Nederland heeft ons gevraagd om mee te denken in een oplossing voor dit platform waarbij de webshop ook beschikbaar is voor niet-groothandel klanten. Daarbij wil HANOS Nederland dat de nieuwe webshop een flexibele en toekomstbestendige oplossing is, zonder te hoeven re-platformen.

Door te luisteren naar de wensen, de nauwe samenwerking met de E-commerce afdeling van HANOS Nederland en de kennis van onze experts hebben wij een vooruitstrevende en toekomstbestendige oplossing ontwikkeld in de vorm van Composable Commerce approach.

Doordat HANOS sinds kort beschikt over de nieuwe Omni Commerce Connect laag van SAP Commerce cloud is het mogelijk om de nieuwe webshop volledig "headless" op te zetten; datgene wat de gebruiker ziet, is losgekoppeld van achterliggende techniek en communiceert met elkaar via zogenaamde API calls.

keg_22040_pict_hanos_nonfoodshop_912x630_beeld_02

 

Wij hebben de headless voorkant ontwikkeld op basis van React JS, een moderne programmeertaal die de integratie van E-commerce diensten van andere partijen eenvoudig maakt. Dit zorgt ervoor dat HANOS Nederland niet langer beperkt wordt door technische mogelijkheden van het traditionele E-commerce platform, maar altijd de dienst kan kiezen die het best bij hun organisatie past. 

Zo heeft HANOS Nederland bijvoorbeeld gekozen voor de zoek-en-merchandise oplossing van Algolia en de CMS / site builder oplossing van Builder.io. Beide SAAS-oplossingen zijn met behulp van de kant en klare React-componenten in de voorkant van de webshop geïntegreerd en communiceren via API's met de OCC connector van SAP Commerce Cloud. 

Samen met HANOS Nederland hebben wij een moderne, langetermijnoplossing ontwikkeld. Deze digitale oplossing biedt meer snelheid, flexibiliteit voor verandering en minder afhankelijkheid van bestaande software. Zonder ‘Big-Bang migration’ hebben wij HANOSSHOP.com klaargemaakt voor de toekomst.

Wat wij nog meer voor Hanos doen

Digital strategy

ODA
 

Smart design
Lees meer

Klanten-app
 

Digitale folder
 

Over Hanos

HANOS is een internationale horeca groothandel waar ambacht en gastronomie samenkomen. HANOS heeft 19 vestigingen in Nederland, twee in België en twee webshops.

KEG_805x500_fotoholder_content_case_hanos-2

Onze diensten


Digital commerce

Vanuit onze Unified Commerce visie ontwikkelen wij apps en composable commerce platformen die onze opdrachtgevers extra omzet opleveren.

Learn more


Digital strategy

Met uitvoerbare roadmaps waarin zowel klant als medewerker centraal staan, helpen wij opdrachtgevers met de digitale transformatie.

Learn more


Digital solutions

Besparen met slimme, digitale oplossingen. Wij helpen opdrachtgevers bij het kiezen of ontwikkelen van de juiste tools en functionaliteiten voor hun organisatie.

Learn more