Reinventing retail

Kega publicatie 2018 - Reinventing Retail 

Retail heeft de afgelopen jaren turbulente tijden gekend. Marktplaatsen als Amazon, Alibaba en Bol.com groeiden als kool, nieuwe pure players als Zalando en Coolblue herschreven de regels, (retail)technologie nam een immense vlucht, shoppers pasten razendsnel hun gangbare shopping patronen aan en de ‘traditionele’ retail had het nakijken. Crisis in de portemonnees en de winkels, faillissementen van oude iconen, leegstand in de winkelstraat. Veel retailers leken zich te laten verrassen door alle veranderingen, disrupties en ommezwaaien. Pieken en dalen, grote successen en pijnlijke decepties, knagende onzekerheid en ongebreidelde hoop, enthousiasme en optimisme tekenden de vorming van ‘the new retail reality’.

 


OVER HET BOEK

Al die jaren was er echter ook één constante: jaarlijks schreven we een nieuw boek met onze visies, observaties, inspiratie, opinies en voorspellingen. In deze nieuwe editie visie op: 1. Commerce, 2. Connect Staff & Consumer en 3. Content.

LAAT JE INSPIREREN

Daarnaast prikkelen we je met inspirerende Retail bites (baanbrekende of op z’n minst interessante internationale retailconcepten) en scherpe persoonlijke Columns, van de hand van ons team van strategen. 

LET'S TAKE RETAIL FURTHER!

B8ta: always in the test phase · Kega
B8ta: always in the test phase · Kega
2 april, 2018

B8ta: always in the test phase Het Amerikaans b8ta introduceert een innovatief retail model: retail as a service. Niet h...

Retail bite Rockar · Kega
Retail bite Rockar · Kega
13 juni, 2016

Rockar Disrupting car buying process Disrupting the car buying process Samen met Hyundai zet Rockar de autoverkoop op z’...