Amazon Fashion x Calvin Klein pop-up

Amazon blijft de gevestigde orde opschudden. Eind 2017 opende de marktplaats twee unieke pop-ups met Calvin Klein in New York en LA, ter ondersteuning van het opvallende feit dat Amazon het exclusieve eerste recht had op de verkoop van de CK Underwear eindejaarscollectie, in plaats van de gevestigde department stores.

Amazon brengt z’n apps naar een fysieke omgeving
De minimalistisch industriële pop-up in Soho NYC is helemaal ‘phygital’. Shoppen gebeurt volledig binnen de Amazon app; van het selecteren van je favoriete producten (door het scannen van de barcodes of via visual search), tot support door Amazon's Alexa (via de verschillende Echo devices) en de eenvoudige in-app checkout. Helaas pakt Amazon niet extra uit met aanvullende proximity diensten of verregaande personalisatie.

Producten kun je direct meenemen of alsnog laten bezorgen, bijvoorbeeld als je kiest voor de personaliserings optie. In de futuristische fitting room laat Alexa je het licht en de muziek bedienen en kun je je verder uitleven met alle andere mogelijkheden die Amazon's spraakassistent in huis heeft.

Killer innovatie of grappige gimmicks?
Laat ik heel eerlijk zijn: ik was niet ontzettend onder de indruk van de totale retail experience en (de integratie van) de Amazon technologieën in deze tijdelijke store.

Toch staat als een paal boven water dat Amazon's innovatiedrang (Amazon Go, anyone?) en de in deze pop-up getoonde technieken een grote vlucht gaan nemen. Laat je door deze gimmicky pop-up dus geen zand in de ogen strooien: Amazon en z'n partners gaan onze manier van winkelen de komende jaren nog verder veranderen.

“The buying process is entirely through the Amazon app.”

Amazon Fanboy · Kega
Amazon Fanboy · Kega
2 april, 2018

Amazon Fanboy COLUMN / Stefan de jong Ja ik geef het toe, ik ben een Amazon fanboy. De eerste aankoop die ik deed bij Am...

Technology on the shopping floor · Kega
Technology on the shopping floor · Kega
23 maart, 2017

technology on the shopping floor COLUMN / Stefan de Jong Op 5 december 2016 opende Amazon z’n eerste supermarkt: Amazon ...

Kega retail bite Amazon · Kega
Kega retail bite Amazon · Kega
2 juni, 2016

Amazon books in seattle Online kennis op de winkelvloer Op de planken van Amazon books in Seatlle staat niet zomaar het ...