OMNICHANNEL STRATEGIE ANWB

Long tail toegankelijk maken vanuit de ANWB-winkel

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is een vereniging die de belangen van haar leden behartigt op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Vanuit haar doelen, missie en visie onderneemt de ANWB in de wereld van mobiliteit, vakantie en vrije tijd een breed scala aan activiteiten in de sfeer van beïnvloeding, producten en diensten, informatie en advies. De ANWB bereikt haar leden via het netwerk van ruim tachtig ANWB-winkels, de website anwb.nl en het Leden Service Center. De Wegenwacht, de ANWB-alarmcentrale, de Kampioen en de ANWB-winkels zijn de bekendste diensten van de ANWB.

Afbeelding van de ANWB bestelzuil
Sfeerbeeld van ANWB


DE OPDRACHT

Het assortiment van de reisgidsen en –kaartenafdeling van de ANWB-winkels moest de leden meer inspireren om op reis te gaan. Het aanbod ‘reizen’ moest worden uitgebreid met aanverwante reisartikelen en de reisgidsen van minder courante bestemmingen hoeven niet langer in de winkel verkrijgbaar te zijn.

Aan Kega de vraag:

  • Hoe richten we deze afdeling in voorzien van relevante communicatie op het gebied van inspiratie en omnichannel?
  • Hoe kunnen we de long tail optimaal benutten via een online touchpoint? En hoe geven we dit vorm?

DE AANPAK

De winkelroute en -gebieden zijn ‘gemapt’ vanuit de customer journey van de klant. Relevante communicatie op het juiste moment zal leiden tot het grootste effect.

De rol van het online touchpoint met betrekking tot de long tail is breder getrokken dan alleen de reisboeken- en kaartenafdeling. Kega maakte een prototype en verzorgde het hele traject.

DE OPLOSSING

Voor de restyling van de afdeling is een plan beschreven met daarin uitgewerkt (ook in design) alle communicatiemiddelen voor in de winkel.

Het online touchpoint wordt een bestelzuil voor alle producten die in de (web)winkel te koop zijn. Daarnaast is het een informatiepunt voor diensten van de ANWB (zoals Wegenwacht en verzekeringen) en kan deze zelfstandig door de klant of met behulp van medewerker gebruikt worden.

Gezamenlijk is bepaald hoe en op welke manier de diensten en de digitale content exact terugkomen.

Kega zal de applicatie ontwerpen en designen waardoor de rijke ANWB-content op de zuil aan te roepen is.

HET RESULTAAT

  • Inspiratie en omnichannelcommunicatie op de de reisboeken- en kaartenafdeling.
  • UX-design/ontwerp van de bestelzuil-applicatie, waarbij gebruiks-vriendelijkheid en de customer journey van de klant centraal staat.
  • Complete design en animatie van de schermen (van de applicatie).

 

Achtergrondfoto
 

Webshop ter Horst van Geel · Kega
Webshop ter Horst van Geel · Kega
22 juli, 2020

WEBSHOP EN OMNICHANNEL STRATEGIE Kega aan de slag met nieuwe webshop voor ter Horst van Geel Damesmodeketen ter Horst va...

Korzinka wins award with Retail InTouch · Kega
Korzinka wins award with Retail InTouch · Kega
31 oktober, 2019

Kega feliciteert Korzinka Korzinka wint award met Retail InTouch oplossing! Eind oktober vond in de stad Almaty, Kazachs...

DiSiN award · Kega
DiSiN award · Kega
8 februari, 2018

ENDLESS AISLE OPLOSSING INSTORE Kega wint DiSiN award met de ANWB Bestelzuil Kega wint DiSiN (Digital Signage) award met...