Link 1     Link 2     Link 3

Meer projecten

Hanos DAM

KEG_1200x800_fotoholder_header_case_hanos
Hanos tile (white)
Projectdetails
Klantnaam:
Hanos

Project:
Hanos DAM

Oplossing:
DAM

Structuur en overzicht in alle assets van Hanos

HANOS heeft een zeer breed en diep assortiment. Voor een dergelijke organisatie is het belangrijk om het proces van content management perfect op orde te hebben en hier controle over te houden.

De situatie

Beeldmateriaal en video’s zijn een belangrijk onderdeel van de communicatiestrategie van HANOS. Bij HANOS hebben we het dan over meer dan 100.000 packshots en 20.000 sfeerbeelden. Met de groei aan touchpoints neemt ook de vraag naar beelden en video’s toe. Een gestructureerd beheer van deze assets en gerelateerde metadata is dan ook noodzakelijk. Tot voor kort was dit een grotendeels handmatig en ondoorzichtig proces, met als gevolg dat het zoeken, vinden en delen van assets erg veel kostbare tijd vergde. Dit zorgde voor lange doorlooptijden en een trage time-to-market.

hanos-dam-03_2-1
De oplossing 

Samen met HANOS hebben we door middel van procesverbeteringen en automatisering de kwaliteit van het asset management verbeterd.

Door middel van workshops met key stakeholders is de huidige situatie ten aanzien van asset management in kaart gebracht. Zo werd inzichtelijk waar HANOS behoefte aan heeft en welke DAM-oplossingen het meest geschikt zijn voor HANOS. Hieraan koppelden we tevens een uitgewerkte business case met daarin een sterk onderbouwde ROI. Een vitaal onderdeel om te bepalen of een DAM-systeem de juiste oplossing is. Daarnaast zijn er interviews afgenomen met medewerkers van diverse afdelingen en is bekeken hoe er ook intern draagvlak gerealiseerd kon worden. 

Deze stappen zijn essentieel geweest voor het uiteindelijke succes van het project. Het gaf HANOS en ons het noodzakelijke inzicht in de bestaande interne processen en vormde de basis voor een succesvolle implementatie. Door de intensieve samenwerking met het HANOS-projectteam is er geen weerstand ervaren vanuit de gebruikers bij de introductie van het DAM systeem. Dit zorgde ook nog eens voor een versneld onboarding-traject.

Iedere dag besparen HANOS medewerkers kostbare tijd en zijn asset fouten tot een minimum beperkt.

"Dankzij de werkwijze en kennis van Kega over bestaande DAM-systemen hebben wij in de oriëntatiefase de juiste zaken getoetst, daarna onderbouwd een keuze kunnen maken en veel tijd bespaard in het implementatieproces. Ik raad iedereen zo’n onafhankelijke partner aan"

  Jan Karel - Executieve Director 

Wat wij nog meer voor Hanos doen

Digital strategy
 

ODA
 

Composable Webshop
Lees meer

Klanten-app
 

Digitale folder
 

Smart design
Lees meer

Over Hanos

HANOS is een internationale horeca groothandel waar ambacht en gastronomie samenkomen. HANOS heeft 19 vestigingen in Nederland, twee in België en twee webshops.

hanos-smart-design-01

Onze diensten


Digital commerce

Vanuit onze Unified Commerce visie ontwikkelen wij apps en composable commerce platformen die onze opdrachtgevers extra omzet opleveren.

Learn more


Digital strategy

Met uitvoerbare roadmaps waarin zowel klant als medewerker centraal staan, helpen wij opdrachtgevers met de digitale transformatie.

Learn more


Digital solutions

Besparen met slimme, digitale oplossingen. Wij helpen opdrachtgevers bij het kiezen of ontwikkelen van de juiste tools en functionaliteiten voor hun organisatie.

Learn more