Link 1     Link 2     Link 3

Meer projecten

Hanos smart design

KEG_1200x800_fotoholder_header_case_hanos-1
Hanos tile (white)
Project details
Klant name:
Hanos

Project:
Hanos Smart design

Oplossing:
Smart design software 

HANOS optimaliseert het design- en opmaakproces met Smart Design

HANOS maakt iedere week honderden posters, flyers, prijskaarten en diverse folders op. Door de vele producten en aanbiedingen en last minute wijzigingen komt het in de praktijk vaak neer op veel correcties en opmaakwijzigingen. Dit kost veel tijd en zorgvuldigheid want een foutje is snel gemaakt.

De situatie 

HANOS heeft een interne studio die iedere dag druk bezig is om alle materialen op te maken en uit te leveren. Tegelijkertijd zijn andere afdelingen druk in de weer om de meest optimale aanbiedingen te creëren waardoor er veel product- en prijswijzigingen zijn om tot het ideale aanbod te komen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de studio veel wijzigingen doorkrijgt die invloed hebben op de opmaak. Ook zijn er vaak last minute prijswijzingen die handmatig moeten worden doorgevoerd onder tijdsdruk. Dit werkt kleine foutjes in de hand met vaak grote gevolgen voor HANOS. Dit proces moet efficiënter kunnen, dacht HANOS en heeft hiervoor Kega benaderd die een inmiddels beproefde oplossing voor HANOS heeft ontwikkeld.

De oplossing 

Kega maakt voor veel retailers POS-materialen, banners, prijskaarten en folders op. Een vaak repeterend proces waarbij, naast een basis design, veel opmaak-, tekst- en prijswijzigingen zijn. Kega herkent de uitdaging waar HANOS tegenaan loopt goed en heeft hier een zeer efficiënte oplossing voor. Smart Design is software die de opmaak van diverse materialen automatiseert waardoor veel tijd in de opmaak bespaard wordt en de foutmarges tot een minimum worden beperkt.

Door te werken met basistemplates die gekoppeld worden aan de interne systemen lopen aanbiedingen met beeld, tekst en prijs automatisch in en wordt in enkele tellen een eerste opzet van een folder of poster-set gegenereerd. Deze eerste opzet wordt gedeeld met de verantwoordelijken zodat zij direct kunnen reageren op deze opmaak. Studio kan zich vervolgens volledig richten op het design. Doordat aanbiedingen aan de interne systemen gekoppeld zijn, worden eventuele prijswijzigingen automatisch doorgevoerd zonder dat studio hierbij komt kijken. De verantwoordelijkheid komt zo bij de juiste afdeling te liggen en fouten zijn verleden tijd.

Sinds HANOS Smart Design gebruikt zijn er enorme tijdsbesparingen (tot 60%) behaald en richt de interne studio zich op hun kernkwaliteit: design!

Wat wij nog meer voor Hanos doen

Digital strategy
 

ODA
 

Composable Webshop
Lees meer

Klanten-app
 

Digitale folder
 

Over Hanos

HANOS is een internationale horeca groothandel waar ambacht en gastronomie samenkomen. HANOS heeft 19 vestigingen in Nederland, twee in België en twee webshops.

KEG_805x500_fotoholder_content_case_hanos-1

Onze diensten


Digital commerce

Vanuit onze Unified Commerce visie ontwikkelen wij apps en composable commerce platformen die onze opdrachtgevers extra omzet opleveren.

Learn more


Digital strategy

Met uitvoerbare roadmaps waarin zowel klant als medewerker centraal staan, helpen wij opdrachtgevers met de digitale transformatie.

Learn more


Digital solutions

Besparen met slimme, digitale oplossingen. Wij helpen opdrachtgevers bij het kiezen of ontwikkelen van de juiste tools en functionaliteiten voor hun organisatie.

Learn more