petersham nurseries

Een retailtrend van de afgelopen jaren zijn de lifestyle shops. Winkels die zich richten op een bepaalde lifestyle en daaromtrent diverse producten aanbieden van kleding, inrichting, boeken, reizen en voedsel. Wanneer je bij de doelgroep/lifestyle past, weet je eigenlijk zeker dat je in deze winkel gaat slagen. Denk aan Urban Outfitters, Collete en Anthropology.

Een concept dat in dit rijtje niet gemist mag worden is Petersham Nurseries. Deze oase van rust en natuurlijke producten is in de jaren 90 gestart net buiten Londen (in Richmond) waar zij diverse kassen hebben geplaatst en een sterrenrestaurant hebben geopend. Alles gerund door 1 familie die de producten stuk voor stuk selecteert. Een begrip in Engeland die nu een tweede vestiging heeft geopend in Covent Garden, hartje Londen.

Ook in Covent Garden straalt de winkel één en al rust uit en ademt het groen en tuin uit. Met een bloemist die zich vooral op urban tuinieren richt, een delicatessenshop en heuse wijnkelder is dit een mooie extensie van deze lifestyle retailer. In 2018 openen zij ook nog 2 restaurants bij hun winkel waar producten uit eigen tuin worden geserveerd.

Een aanwinst in Londen en zeker een aanwinst voor de lifestyle shops!  

This oasis of tranquility and natural products started in the 90s just outside London (in Richmond) where they erected several greenhouses and opened a Michelin-star restaurant.

Too good to go · Kega
Too good to go · Kega
30 september, 2019

Too good to go Too good to go Er waren eens vijf Deense jongens die zaten te eten in een buffetrestaurant. Tot hun verba...

Good to go · Kega
Good to go · Kega
2 april, 2018

Good to go Retailconcepten die zijn afgestemd op de wensen van de mensen die in de buurt wonen, zien we steeds vaker. Go...