Bakker Bart
E-commerce
Platform

De grootste lunchbezorger van Nederland

Flexibele bestelsite voor de grootste lunchbezorger van Nederland

De eerste Bakker Bart-winkel werd in 1977 geopend in Nijmegen en groeide door franchise snel uit tot de grootste bakkerijketen van Nederland met zo’n 180 winkels. De laatste jaren heeft maaltijdbezorging een vlucht genomen. Bakker Bart is hierop ingesprongen en kan zich mede door samenwerking met Thuisbezorgd.nl en Deliveroo tegenwoordig de grootste lunchbezorger van Nederland noemen. Dat vraagt om een moderne, flexibele bestelsite waar je gemakkelijk belegde broodjes, ook mobiel, kunt bestellen.

 

DE OPDRACHT

Bakker Bart vroeg Kega de webshop te vernieuwen en een bestelsite te ontwikkelen waar je als klant eenvoudig belegde broodjes, zoete & hartige lekkernijen, traktaties, groepslunches en natuurlijk je brood kunt bestellen. Bij met name belegde broodjes en groepslunch is het uiteraard heel belangrijk dat de klant naar eigen wens beleg kan aanpassen. En dat de bestelsite vooral ‘on the go’ gebruikt gaat worden, maakt mobile first design een must.

DE AANPAK & OPLOSSING

Bij aanvang zijn de gebruikerswensen van de consument én de ondernemer in kaart gebracht, zodat content en ux-design van de site op elkaar afgestemd konden worden. Een nieuwe navigatie en online ‘broodjes configurator’ zijn hier het gevolg van. Voor het eenvoudig bestellen van belegde broodjes is de online ‘broodjes configurator’ geheel vernieuwd en nu dus niet alleen gebruiksvriendelijk voor de consument, maar óók voor de ondernemer.

De bezoekers van de website kunnen eenvoudig hun eigen winkel selecteren, waarna de shop zich aanpast aan de betreffende ondernemer. De winkels hebben hiermee allen een eigen deel van de site gekregen, waar eigen assortiment en bezorgmogelijkheden te zien zijn. Daardoor hebben alle ondernemers de mogelijkheid om ook zelf deel te nemen in de groeiende thuisbezorgmarkt via hun eigen Bakker Bart webshop.

 

Doordat de zakelijke klanten eenvoudig zelf via de site kunnen bestellen en op factuur kunnen betalen, scheelt dit veel telefonische bestellingen die veel werk kosten om te verwerken. Door de integratie met de order gateway van Igradus is ook de werkinstructie in de winkel goed geregeld. Het Magento B2B/B2C platform zorgt ervoor dat iedere ondernemer zijn eigen site en eigen assortiment, bezorgtijden, bezorggebieden etc. kan beheren. Met behulp van de Cowhills promotieserver “Treazure” worden ook winkel specifieke promoties online berekend.

RESULTAAT

  • B2C - omnichannel e-commerce platform
  • Vernieuwde online ‘broodjes configurator’ maakt het mogelijk nog sneller en eenvoudiger je favoriete broodje samen te stellen. Oók te gebruiken binnen het ‘groepslunch-product’.
  • De ontwikkeling van een nieuwe, eigentijdse look & feel van de website en het (UX)design van de webshop, met focus op mobile first.
  • B2B - Magento shop
    De shop is ook geschikt gemaakt voor B2B bestellingen via hetzelfde platform. De shop is gerealiseerd in Magento 2 in combinatie met de Kega Retail Suite.