INTERNATIONAAL
ECOMMERCE PLATFORM
HUNKEMOLLER

europees ECOMMERCE PLATFORM hunkemoller

Internationaal eCommerce platform voor Hunkemöller

Hunkemöller is in 1886 opgericht in Amsterdam door Wilhelm Hunkemöller en zijn vrouw Josephina Lexis.  Hunkemöller, van origine een Nederlands bedrijf,  is een worldwide brand retailer. Een internationaal merk en begrip in 23 landen en in Noord-Europa de onbetwiste marktleider in lingerie. Op dit moment zijn er zo’n 800 inspirerende winkels te vinden in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Saudi-Arabië, Egypte, Spanje, Aruba, Curaçao, Rusland, Zweden, Oostenrijk, Marokko en Bahrein. 

Hunkemöller heeft een omnichannel strategie ontwikkeld om haar bedrijfsactiviteiten te laten groeien door nieuwe winkels, shop-in-shops, E-commerce en internationale franchising. In september 2014 is Hunkemöller opnieuw gekozen als beste lingerie retailer in Nederland en in november 2013 in België, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Frankrijk. In Duitsland heeft Hunkemöller de prestigieuze prijs ‘Retailer of the Year Award’ (Händler des Jahres 2013) gewonnen.

DE OPDRACHT

De opdracht voor Kega: ontwikkel voor Hunkemöller een eCommerce platform dat op eenvoudige wijze internationaal uit te rollen is? Een online (omnichannel) platform dat kan doorgroeien tot 15% van de winkelomzet.

DE AANPAK

Kega heeft door middel van intensieve samenwerking met Hunkemöller continu gekeken naar de mogelijkheden voor het optimaal inrichten van de webshop. 

DE OPLOSSING

De oplossing een stabiel internationaal eCommerce platform op basis van Magento Enterprise. Met alle mogelijke omnichannel functionaliteiten in de webshop, zoals:

 

RESULTATEN

  • Jaar op jaar webshop groei. > 50%
  • Europese uitbreiding - locale webshops
    Webshops met onder andere eigen taal / valuta
  • Omnichannel functonaliteiten worden strategisch ingezet om de 'persona shero' om ze optimaal te servicen
  • Bekijk het resultaat van de webshop (NL)