Magento PageBuilder: een CMS voor iedereen!

Magento PageBuilder 
Magento PageBuilder is een geïntegreerd drag-en-drop Content Management systeem binnen de Magento 2 Commerce oplossing. Met Magento PageBuilder kunnen niet-technische gebruikers snel en gemakkelijk contentpagina's bouwen en content beheren. Early Adopters van PageBuilder melden dat ze content pagina's 10 keer sneller dan voorheen kunnen maken en bewerken (bron: Magento.com).

Zelfstandig content en pagina’s maken
In plaats van de eenvoudige WYSIWYG-editor en widgets die in Magento 1 zijn ingebouwd, biedt PageBuilder een snelle en intuïtieve interface voor het bouwen van product- en categorie inhoud en volledige inhoudspagina's. De gebruiker kan eenvoudig elementen van het inhoudstype naar de gewenste positie op de pagina slepen en daar vervolgens de relevante inhoud aan toevoegen. 

Ontwikkelaars kunnen daarnaast componenten voor het bouwen van pagina's samenstellen op basis van de gebruiker wensen. 
 


Hoe organiseert PageBuilder je content
PageBuilder organiseert de content in drie groepen: elementen, media en reeds bestaande inhoud. Voorbeelden van beschikbare standaard "elementen" zijn tekst, koppen, knoppen, scheidingslijnen en HTML-code fragmenten. De media sectie bevat tijdelijke aanduidingen voor afbeeldingen, video, banners, schuifregelaars en kaarten. Ten slotte stelt de sectie "inhoud toevoegen" de gebruiker in staat om statische inhoudsblokken, dynamische blokken en producten uit de catalogus toe te voegen. 

Content en lay-out voor Mobiel en Tablet
PageBuilder biedt concrete lay-out mogelijkheden voor mobiel en tablet.
In PageBuilder wordt automatisch bepaald hoe de content passend wordt gemaakt voor verschillende schermformaten. Door automatische uitlijning blijft je content aantrekkelijk en leesbaar. Voor je afbeeldingen kan er voor mobiel een andere afbeelding worden gekozen dan desktop.

Product Recommendations
PageBuilder heeft een ingebouwde relatie met productaanbevelingen, hiermee kun je op regels gebaseerde sets producten maken binnen een pagina of inhoudsgebied. De op regels gebaseerde logica maakt het kiezen van de producten veel eenvoudiger en er zijn verschillende opties voor het indelen van de producten.
 

Content Scheduling
Gebruikers kunnen met PageBuilder ook content updates plannen voor de toekomst (gecombineerd met de plannings functionaliteit van Magento 2 Commerce). Het is ook mogelijk om een ​​geplande update aan de bestemmingspagina toe te voegen om afbeeldingen te wijzigen, die alleen live op de geplande datum worden geplaatst. Dit is een waardevolle functie die veel voordelen biedt voor de eindgebruiker.  Medewerkers kunnen een proactieve benadering van content management hanteren in plaats van voortdurend te proberen de eisen van marketing- en product teams in te halen.  

Schaalbaarheid voor ontwikkelaar en gebruiker
Met PageBuilder kunnen ontwikkelaars de functionaliteit ervan uitbreiden en nieuwe componenten toevoegen en zelfs een interactieve afbeelding of video. Ontwikkelaars kunnen bestaande content typen bewerken of nieuwe toevoegen. Omdat PageBuilder geen volledig CMS voor bedrijven is, is dit een groot voordeel voor E-Commerce afdelingen die vooral veel en geavanceerde content willen beheren, als onderdeel van het totale E-Commerce Platform. 

Meer weten over Magento PageBuilder en de mogelijkheden voor jou? Check dan de video hieron of neem contact op met Philip van Dalen: 0252-75-0240 of philip.vandalen@kega.nl.

Nieuwe webshop Score Magento 2 · Kega
Nieuwe webshop Score Magento 2 · Kega
26 maart, 2018

28 maart 2018 Nieuwe webshop voor Score & CHASIN' op Magento 2 Score heeft een nieuwe webshop, deze is ontwikkeld op...

Webshop ter Horst van Geel · Kega
Webshop ter Horst van Geel · Kega
22 juli, 2020

WEBSHOP EN OMNICHANNEL STRATEGIE Kega aan de slag met nieuwe webshop voor ter Horst van Geel Damesmodeketen ter Horst va...