KEGA RETAIL SUITE

Omnichannel-oplossingen voor élke retailer

Kega levert al meer dan 10 jaar e-commerce en omnichannel oplossingen aan nationale en internationale  merken en retailers. In het verleden is gebleken dat de wensen van merken en retailers op gebied van e-commerce en omnichannel mogelijkheden behoorlijk dicht bij elkaar liggen. 

In plaats van voor iedere klant opnieuw het wiel uit te vinden hebben wij een software oplossing samengesteld waarin we de meest gevraagde mogelijkheden op gebied van e-commerce en omnichannel processen van de plank af kunnen leveren. De belangrijkste voordelen hiervan zijn:

  • Minder maatwerk 
  • Lagere kosten 
  • Korte time-to-market

Inmiddels hebben we meermaals bewezen dat het mogelijk is om op basis van de Kega Retail Suite binnen enkele maanden een geïntegreerd commerce platform te leveren dat geoptimaliseerd is voor retail.


SAMENSTELLING

De basis van de Kega Retail suite wordt gevormd door Magento 2. Dit platform is door ons uitgebreid met diverse retail specifieke en omnichannel functionaliteiten en geïntegreerd met bestaande IT-systemen. Verder heeft Kega veel verbeteringen aangebracht op gebied van dagelijks beheer, performance & User Experience.  

Dit alles met het doel om de online wereld en fysieke winkels zo goed mogelijk te integreren en de customer journey van de consument zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Het pakket bestaat grotendeels uit zelf ontwikkelde extensies maar bevat ook modules van derden die door ons beoordeeld en getest zijn op gebied van toegevoegde waarde, performance en security. 

OMNICHANNEL

Magento is een uitstekend e-commerce pakket maar redelijk beperkt qua omnichannel functionaliteiten. De omnichannel oplossingen die wij de afgelopen 10 jaar samen met onze klanten ontwikkeld hebben zijn dan ook een belangrijke toevoeging aan het basispakket van Magento. Het maakt hierbij niet uit of het dealers, wholesale klanten, franchisenemers of filialen zijn.
 


Al deze oplossingen hebben zich inmiddels in de praktijk bewezen bij enkele tientallen retailers. De belangrijkste uitbreidingen van omnichannel functionaliteiten zijn: 

  • Kiosks / Endless Aisles - Het plaatsen van online bestellingen van de fysieke winkel
  • Ship from store - Het leveren van online bestellingen vanuit fysieke winkels
  • Click & collect - online bestellen en afhalen in een fysieke winkel
  • Local Stock Check - Online inzichtelijk maken van lokale voorraden in fysieke winkels
  • Check & Reserve - Online artikelen in een fysieke winkel reserveren

SYSTEEMINTEGRATIE

Om de omnichannel processen vlekkeloos te laten verlopen is het noodzakelijk dat het e-commerce platform goed geïntegreerd is met de overige IT-systemen die binnen een retailorganisatie aanwezig zijn. Bij Kega hebben we afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met Kassa (POS), ERP, WMS, CRM, promotieserver en Loyalty van diverse leveranciers. Op basis hiervan hebben we functionaliteit aan de Retail Suite toegevoegd die de koppeling tussen deze systemen en Magento vereenvoudigd. Dit geldt zowel voor rechtstreekse integraties als integraties via een enterprise service bus (ESB).    
 

SNELHEID

Snelheid is natuurlijk belangrijk voor iedere webshop. Daarom bevat de Retail Suite diverse performance modules die de prestaties van Magento verbeteren en die ervoor zorgen dat webpagina's snel geladen worden. Onder alle omstandigheden.

Want behalve dat de prestaties van het platform structureel goed moeten zijn, moet het platform ook in staat zijn om bij zware belastingen goed te blijven functioneren.  Bulk imports van honderdduizenden producten en prijzen, DDOS aanvallen maar vooral ook verkoopacties zoals VIP klantendagen of Black Friday zorgen extreme piekbelasting van het platform. Om deze extreme omstandigheden goed aan te kunnen is de Retail Suite volledig voorbereid op onze eigen schaalbare hosting via AWS of Magento Cloud.  

Meer weten over dit product? Neem dan contact op met E. Ferry Brak: T. 0252-75-0240.
 

Korzinka wins award with Retail InTouch · Kega
Korzinka wins award with Retail InTouch · Kega
31 oktober, 2019

Kega feliciteert Korzinka Korzinka wint award met Retail InTouch oplossing! Eind oktober vond in de stad Almaty, Kazachs...

DiSiN award · Kega
DiSiN award · Kega
8 februari, 2018

ENDLESS AISLE OPLOSSING INSTORE Kega wint DiSiN award met de ANWB Bestelzuil Kega wint DiSiN (Digital Signage) award met...