Link 1     Link 2     Link 3

Meer projecten

Beter Bed Marketing scan

KEG_1200x800_fotoholder_header_case_beterbed
KEG_300x300px_case_logo-Beterbed
Project details
Klant name:
Beter Bed

Project:
Marketing Scan

Oplossing:
Marketing Scan

Inzicht en optimalisatie in het marketingproces van Beter Bed

Het marketingproces van iedere retailorganisatie is uitgebreid en complex. Van het opzetten van campagnes tot het uitsturen van POS-materialen waarbij rekening gehouden moet worden met variërende winkel- en etalageoppervlakten en een vaak snel wisselend winkelmedewerkersbestand. Veel organisaties voelen dat er winst in dit proces te behalen is door efficiëntie te verhogen. Zo ook Beter Bed.

De situatie

Beter Bed heeft met ruim 100 winkels een uitgebreid winkelnetwerk waarmee zij Nederland en België helpen aan een gezonde nachtrust. Maar dat betekent niet dat de marketingafdeling van Beter Bed zelf niet wel eens slapeloze nachten heeft om dit daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Met zoveel winkels die elk zijn eigen winkeloppervlakte en indeling heeft valt het niet altijd mee om campagnes gestroomlijnd uit te rollen. Beter Bed had het gevoel dat de meeste zaken wel geregeld waren, maar dat er veel efficiëntie verloren gaat in het proces. Hierdoor worden meer kosten gemaakt dan noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan POS-pakketten die niet aankomen of materialen die niet makkelijk geplaatst kunnen worden, winkelmedewerkers die de instructies anders opvolgen dan bedacht en beperkte terugkoppeling op zaken die verbeterd kunnen worden. Herkenbaar voor iedere retailorganisatie, maar Beter Bed wilde hier niet langer wakker van liggen.

KEG_805x500_fotoholder_content_case_beterbed
De oplossing 

Beter Bed heeft Kega gevraagd om de Marketing Scan uit te voeren op de interne organisatie. De Marketing Scan is een uitgebreide scan van de organisatie waaruit adviezen en aanbevelingen komen op basis van een doorgerekende business case.

Kega houdt uitgebreide interviews met diverse medewerkers in de organisatie die betrokken zijn bij (een onderdeel van) het marketingproces. Dit betreft zowel medewerkers van het hoofdkantoor als medewerkers in de winkel, zodat er een totaalbeeld bestaat van het proces. Dankzij dit uitgebreide interviewtraject worden pijnpunten blootgelegd en wordt er inzichtelijk gemaakt waar de grootste verbeteringen te behalen zijn. Daarnaast zorgt Kega voor een doorgerekend advies over hoe deze verbeteringen te realiseren zijn.

Voor Beter Bed leverde de Marketing Scan een schat aan informatie en adviezen op die direct in de praktijk zijn gebracht. Een voordeel van de Marketing Scan is dat medewerkers geanonimiseerd met Kega spreken waardoor zij vrijuit spreken. Hierdoor is de verkregen informatie oprecht en zonder slagen om de arm. Dit helpt enorm om grote verbeterslagen te maken.

Met succes! Door de scan heeft Beter Bed nu concrete inzichten en kunnen zij naar aanleiding van het advies en de business cases daarbij onderbouwd bepalen welke stappen ze gaan nemen op weg naar een efficiënter marketing proces

Onze diensten


Digital commerce

Vanuit onze Unified Commerce visie ontwikkelen wij apps en composable commerce platformen die onze opdrachtgevers extra omzet opleveren.

Learn more


Digital strategy

Met uitvoerbare roadmaps waarin zowel klant als medewerker centraal staan, helpen wij opdrachtgevers met de digitale transformatie.

Learn more


Digital solutions

Besparen met slimme, digitale oplossingen. Wij helpen opdrachtgevers bij het kiezen of ontwikkelen van de juiste tools en functionaliteiten voor hun organisatie.

Learn more