Een vliegende start voor e-commerce, content en community

Pipoos lanceert nieuw Hobby Platform samen met Kega!

Het concept pipoos is afgelopen maanden Coronaproof gebleken. De pipoos webshop heeft de afgelopen maanden de verminderde traffic naar de fysieke winkels (door de corona crisis) weten op te vangen met de grote online vraag naar hobby-artikelen.  

Magento 2 webshop
De afgelopen maanden is er door pipoos en Kega hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw Magento 2 hobby-platform wat nog beter aansluit bij de customer journey van de hobbyist. Inspiratie in de vorm van knutsel-ideeën mét werkbeschrijving worden slim gecombineerd met product-aanbiedingen binnen het door de klant geselecteerde thema. De aantrekkelijke vormgeving en de intuïtieve navigatie zorgen ervoor dat de klant op nieuwe ideeën wordt gebracht en vaker een kijkje zal nemen op de pipoos-website voor de laatste hobby-trends.

Inspiratie op social
Op social weten de klanten pipoos ook al goed te vinden voor inspiratie. De afgelopen maanden zijn de eerste stappen gezet om een hobby community op te bouwen. Via Instagram konden geïnteresseerden gestreamde workshops van een uur volgen en zo kennismaken met een nieuw hobby project.

Omnichannel
Dit is een mooie stap met als doel om de markt verder te veroveren in Nederland en in België. Om dit te bereiken zijn Kega en pipoos een lange termijn samenwerking aangegaan om optimaal te kunnen groeien, waarbij de webshop het startpunt is van het verder omnichannel maken van pipoos en de aansluting tussen winkels en online te versterken. Zo is het nu mogelijk om:

  • Producten af te halen in de winkel
  • Actuele winkelvoorraad te bekijken
  • Inspiratie en knutseltips gemaakt in de winkels, wordt online getoond

Over pipoos
Pipoos is sinds 1992 actief en al meer dan 25 jaar de grootste winkelketen in Nederland en België in hobbyartikelen. Recent opende ze nog een winkel in Gent, er zijn nu 27 winkels in de Benelux.

Panduro, het moederbedrijf van pipoos, is Europees marktleider voor hobbymaterialen en heeft 110 winkels in vijf landen. De totale omzet van het Zweedse bedrijf bedraagt zo’n 100 miljoen euro.

Meer weten over dit project of over Kega? Neem dan snel contact op.